Wielki Sukces – Książka Laureatem Dwóch Międzynarodowych Konkursów!

Z wielką radością chciałam poinformować, że książka otrzymała srebro w konkursie – Indigo Design Awards odbywającym się w Holandii w kategorii Book design. Niezależne i obiektywne jury liczące 48 członków z całego świata doceniło pracę i wkład projektanta Joanny Skrzypiec- Żuchowskiej.

Rozstrzygnięcie wyników konkursu odbyło się 24.04.2020 r.Rozdanie nagród i wielka gala odbędzie się w Bangkoku. 30.04.2020 r. książka ,, O emocjach tworzenia” otrzymała brąz w konkursie European Design Awards. odbywającym się w Grecji. Jest to najbardziej prestiżowy konkurs, wyróżniający najlepszych projektantów graficznych w Europie, odbywający się od 14 lat. W skład jury wchodzą przedstawiciele najważniejszych mediów designerskich z całej Europy, co zapewnia obiektywny i bezstronny wybór projektów! Odbiór nagrody i gala odbędzie się w Walencji. Podsumowując – dwie nagrody w ciągu jednego tygodnia w najbardzie prestiżowych konkursach (Holandia i Grecja), zupełnie niezależne, co może oznaczać, że nie jest to przypadek. Od ponad dziewięciu lat Fundacja Unikat współpracuje z nagrodzoną projektantką Joanną Skrzypiec – Żuchowską, która na co dzień prowadzi zajęcia ze studentami na Wydziale Grafiki i Sztuki Mediów ASP we Wrocławiu.

Więcej informacji na stronach:

indigo symbol

Oraz na stronie Wrocławskiej Akademii Sztuk Pięknych