Fundacja Polska Miedź mecenasem Fundacji Unikat

W ubiegłym roku Fundacja Unikat zwróciła się z prośbą  o dotację  finansową do Fundacji Polska Miedź.
Fundacja poprosiła o wsparcie organizacji wystawy współczesnej ceramiki unikatowej z kolekcji prywatnej, która odbędzie się w grudniu b.r. w Instytucie Polskim w Pradze.
20 listopada 2012 roku Fundacja Unikat otrzymała informację ,że  „Zarząd Fundacji Polska Miedź podjął decyzję o przyznaniu dofinansowania w kwocie 20.000.00 zł z przeznaczeniem na organizację wystawy ceramiki unikatowej polskich artystów w Instytucie Polskim w Pradze.
Fundacja Poska Miedź to pierwsza instytucja, która po analizie dokumentów Fundacji Unikat oraz po zapoznaniu się z planami postanowiła nas wesprzeć.
Fundacja Unikat jest dumna, że pozyskała tak silnego partnera do swoich działań.
Pomoc okazana naszej Fundacji pokazuje, że wytyczony kierunek jest właściwy, a cele są wartościowe.
Wystawa w Instytucie w Pradze odbędzie się w miesiącach grudzień 2013 roku – styczeń 2014 roku. Z Instytutu w Pradze wystawa będzie przewieziona do Instytutu Polskiego w Bratysławie, gdzie będzie prezentowana kolejne dwa miesiące tj. w lutym i marcu 2014 roku. Na obie wystawy Fundacja wydrukuje katalog prezentujący nowe prace, zawierający unikaty tylko artystów polskich z kolekcji prywatnej oraz artystów zaproszonych do prezentacji. Raz jeszcze chcielibyśmy wyrazić ogromną radość i wdzięczność z dofinansowania, niebawem na naszych stronach znajdziecie Państwo relacje ze wszystkich działań, które wsparła Fundacja Polska Miedź.
wernisaż wystawy w Pradze:
10.12.2013 o godzinie 18.00 w Instytucie Polskim
Kategoria wystawy